06 - 291 293 98 info@shelleybrandon.nl

In mei heb ik eerder geschreven over ervaringsverhalen over echtscheidingen en het effect daarvan op kinderen. Dat het effect verschilt per kind, hoe er over gesproken wordt of juist niet, het verwerken van gevoelens… Afgelopen week werd ik getriggerd door een brief die rond gaat op de social media. Het bracht me even terug naar m’n jeugd.

Het gaat om een open brief gericht aan gescheiden ouders met een eindexamenkandidaat gepost door villapinedo.nl, hier is de link: open brief. Het raakte me en ik hoop dat velen deze brief zullen zien en een aanzet is tot een (ouder)gesprek.  Toen ik het las was BAM even terug naar mijn jeugd. In de aula tijdens m’n diploma uitreiking. Ik keek naar mezelf, stond in het midden, aan de ene kant een ouder en aan de andere kant van de aula de andere. De gedachten waar ik als tiener mee zat kwamen voorbij; bij wie ga je zitten, zit ik niet te lang bij de een, hoe zou de ander het hebben en rende voor mijn idee steeds heen en weer en dat gaf me als puber een vervelend gevoel. Ik sprak toen niet over mijn gevoelens, vond dat lastig. Wilde geen ruzie, discussie of wat dan ook. Dus ik zei niets…

Deze situatie komt niet alleen voor bij diploma uitreikingen. Ook andere belangrijke gebeurtenissen in het leven van een kind kunnen dilemma’s geven. Zoals bij verjaardagen, trouwen, verhuizingen, geboorte kinderen, uitvaarten. Scheidingen hebben een effect. Het is belangrijk hoe je als ouders met elkaar omgaat, hoe je met elkaar communiceert, hoe je je gevoelens uit. Dat is een van de redenen dat ik in het verleden de mediation opleiding heb gedaan; meer tools en
handvatten in handen om het belang van het kind voorop te kunnen stellen. Ik wilde weten hoe je er voor kan zorgen dat er goede afspraken met elkaar gemaakt kunnen worden, hoe je als bemiddelaar het proces kunt begeleiden, enzovoorts. En deze kennis en ervaring komt weer goed van pas binnen m’n coachpraktijk.

 ..van een afstand en zonder oordeel kan ik de situatie in de aula bekijken. Ik wist toen nog niet wat ik nu wel weet.

Bovenstaande voor jou herkenbaar? Contact me gerust voor wanneer je aan de slag wilt. Je bent van harte welkom.

Shelley Brandon
Licensed NLP Coach™ en hypnotic practitioner

Wil je ook een specifiek probleem, thema of vraag behandeld zien? Laat het me weten.

twee huizen met naam

Pin It on Pinterest

Share This