06 - 291 293 98 info@shelleybrandon.nl

Bijna dagelijks in het nieuws; reorganisaties. Ontslagen, contracten die niet worden verlengd, vermindering van kantoren, inkrimpen, bezuinigen. Andere visie, andere richting; besluiten die er voor zorgen dat een organisatie kan blijven voortbestaan.

Ontslag komt vaak hard aan, ook al is het aangekondigd. Je hoopt dat het jou overslaat. En dan is het moment daar; de aankondiging dat er gereorganiseerd gaat worden en wat er allemaal gaat veranderen. Het enige dat je wilt horen; heb ik straks nog mijn baan. De rest interesseert dan even niet, komt later wel. Je hebt zorgen over je collega’s, er is onduidelijkheid, er wordt veel over gepraat en ingevuld. Ook dat helpt niet. Kom maar op met het verlossende woord. Dan weet je waar je aan toe bent.

Sorry, helaas…

stress naam

Goed, daar zit je dan. Je krijgt het nieuws dat je wordt ontslagen. Overspoeld door emoties. Boos. Verdrietig. Onbegrip. Onzekerheid. Teleurgesteld. Moet ik nu echt die ene klant nog terugbellen? Nee, ik denk nog even niet aan mogelijke kansen en nieuwe uitdagingen. Ik ben lamgeslagen. Ik ga naar huis. 

 

Je functie oefen je vaak uit met plezier, passie en loyaliteit. De een werkt omdat het de huur of studie betaalt, omdat het werk is dat je graag doet of omdat het carrière kansen biedt. Met welke intentie je ook bij een organisatie werkt, bij een reorganisatie wordt er voor je bepaald. En dan is het aan jou hoe je er mee omgaat. Want ontslag, op welke manier dan ook, heeft impact. Er is onzekerheid, over jezelf en de toekomst. Er is (nog) onduidelijkheid over de veranderingen die gaan plaatsvinden in je dagelijkse leven. Deze impact kan daarom ook gezien kan worden als een rouwproces, waarbij het verwerken ervan vergelijkbaar is met het verliezen van een dierbare.

Verwerking in het kort
Rouw is de reactie op een verlies. Meestal wordt het verwerken van de intensiteit van het rouwproces met de tijd minder. De duur verschilt per persoon; in hoe je er mee omgaat, wat je eerder hebt meegemaakt, in welke levensfase je zit en de intensiteit van het verdriet of gemis.

Er zijn verschillende fases hoe een rouwproces verloopt. Hieronder een voorbeeld:
(impressie Grief Wheel, bron onbekend):

model

Kansen
Een reorganisatie kan een bedreiging zijn, maar ook een kans. De ene deur gaat dicht en de andere gaat weer open. Hoe ga je er mee om? Wat heb je daarvoor nodig? Er zijn uiteraard verschillende manieren. Steun uit je omgeving is wel heel fijn. Erover praten helpt ook. En wanneer je er aan toe bent om weer vooruit te kijken, zal je het roer in eigen hand nemen en op zoek gaan naar mogelijkheden. Om uit te zoeken waar je hart ligt, naar wat je nodig hebt, waar je blij van wordt, wat je talenten zijn en hoe je deze kunt inzetten. Want jij bepaalt je geluk, waar je ook bent. Je bent het waard!

Mijn ervaring

doors
Reorganisaties heb ik van dichtbij meegemaakt; zelf ervaren en mensen begeleidt tijdens de veranderingen. Collega’s werden boventallig verklaard, teams werden opgeheven en opnieuw ingedeeld, werk-naar-werk trajecten ingezet en contracten werden niet verlengd. Bij een van mijn werkgevers werd mijn toenmalige functie ook opgeheven en heb ik in die periode de keuze gemaakt om me volledig op het ondernemerschap te richten. Ik heb ontslag genomen en mijn hart gevolgd. Ondanks de nieuwe stap in mijn leven, heb ik ook een rouwproces ervaren. Het gemis van het bekende en de vele collega’s. Ik heb er de tijd voor genomen en geen spijt van mijn keuze gehad.

Ervaar je op dit moment onzekerheden in je werk? Twijfel je ergens over? Contact me gerust om de mogelijkheden te onderzoeken en te vinden waar je hart ligt. Je bent van harte welkom.

Shelley Brandon
Licensed NLP Coach™

Pin It on Pinterest

Share This