06 - 291 293 98 info@shelleybrandon.nl

Voorheen vergat ik regelmatig even tijd voor mezelf te nemen om niets te doen. Puur en alleen voor het tot rust laten komen van mijn gedachten, mijn hoofd leeg maken en zo opgeladen weer verder te kunnen. 5 minuten helemaal niets. Hoe doe jij dat?

‘The soul always knows what to do to heal itself.
The challenge is to silence the mind’

– Caroline Myss-

Tegenwoordig plan ik het in mijn agenda, digitale agenda of in mijn telefoon. Doe ik dat niet dan bekruipt me ineens een gevoel van ‘oh nee iets VERGETEN’ rilling over mijn lichaam. Een gevoel dat ik toch liever wil voorkomen. Sinds ik 5 minuten bewust in plan merk ik dat ik meer ontspannen de dag beleef. Als moeder, partner, ondernemer en nog meer…zijn mijn dagen goed gevuld. Graag wil ik mijn 5 minuten – me time – besteding met je delen. Dit is een van de manieren hoe ik in verbinding blijf met mijn hoofd, hart en lijf:

Zoek een comfortabele plek waar je rustig kan zitten of liggen. Haal dan diep adem en blaas iets langer weer uit, herhaal dat een aantal keer. Concentreer je op je ademhaling en merk op waar deze zich in je lichaam bevindt. Is deze hoog, midden of laag. Zit deze hoog breng je ademhaling langzaam bij elke inademing wat lager totdat je in het buikgebied bent aangekomen, adem dan rustig verder. Je kunt ervoor kiezen om je gedachten te laten voor wat ze zijn of zodra je er klaar voor bent in gedachten terug gaan naar een moment dat voor jou prettig en fijn was. Wat zag je toen, wat hoorde je, wat voelde je? Blijf dan bij dat moment en ervaar nog even hoe fijn dat was, beleef het gerust nog een keer. Het kan zijn dat er ook andere gedachten opkomen en dat is oké. Erken ze en laat ze dan weer rustig weg dwalen. Na dit moment zal je merken dat je 5 minuten verder bent en kom dan rustig terug naar waar je nu bent. Haal nogmaals diep adem, rek en strek jezelf even uit en ervaar dat je voor de rest van de dag voldoende energie hebt om te doen wat je wilt doen.

5 minuten voor jezelf…quote cat

Mocht je merken dat je nog tegen een aantal zaken aanloopt in je dagelijkse leven, misschien ervaar je chaos en wil je weer overzicht, rust en energie. Contact me gerust voor deze en andere vragen om aan de slag te gaan, je bent van harte welkom.

Shelley Brandon
NLP coach

Pin It on Pinterest

Share This